Gyerek hajmosás Csigabigával, Bátorságnyuszival és erdei barátaikkal

Hogyan lehet úgy kivitelezni a gyerek hajmosást, hogy ne fulladjon könnyek záporába a dolog? Nálunk a fejmosás is vidáman zajlik! Tippeket és tanácsokat hoztunk, amit a mi kis manóink már teszteltek, így nem a levegőbe beszélünk. Bejegyzésünkben elmeséljük részletesen, hogyan és miként történik nálunk a gyerek hajmosás, és hogy milyen módszereink vannak, hogy játékossá tegyük azt.  Olvass bátran tovább 🙂 

Gyerek hajmosás Kócos Manó gyerekfodrászat kiemelt kép

Mikortól érdemes a fodrásznál gyerek hajmosással próbálkozni?

Erre nincs kőbe vésett szabály – és írott sem, ez teljes egészében a gyermektől függ. Mi mégis azt tapasztaljuk, 3, de inkább 4 éves kor környékén érdemes először próbálkozni, de ezt is csak akkor, ha a vágás már megy hajbakapás nélkül. A fokozatosság elvét javasoljuk ebben az esetben is.

Első találkozásnál semmiképp sem tesszük kötelezővé, bár egyébként sem. Egyéni, ki mennyi idő alatt barátkozik meg az ollócsattogással, s ha a hangulat oldott, megpróbálkozhatunk a mosással is.

Könnymentes gyerek hajmosás

Nézzük, milyen manóságokkal lehet a gyerek hajmosást könnymentessé tenni, és itt nem csak a samponra gondolunk:

Ígéret

Talán az első és legelterjedtebb módszer a szülők nagy kézikönyvében. Fagyi, nagyi, kisautó, játszóház – ahol ugye mindenki megcsodálhatja a szép új frizkót -, kinek mi vált be. Azonban fontos megjegyeznünk, csak olyat ígérjünk, amit be is tartunk! Ez végtelenül fontos, tehát kizárólag olyan dolgot ajánlj, amit aztán meg is kap a bátor, ügyes lurkó.

Csigabiga pajti

Nagyjából 2 éve cseréltük le a hajmosónkat erre a csigabigásra, ami azért sokkal barátságosabb és vonzóbb, mint a megszokott snassz. Ki ne akarna befeküdni és kipróbálni, milyen Csiga pajtás óvó ölelésében megküzdeni a zuhannyal és könnycseppmentes samponnal? Oké, van, aki így sem, őket további tippekkel segítjük.

Gyerek hajmosás csigabiga pajti hajmosó

Bátorságnyuszi

Nem baj, ha a bátorság épp otthon maradt, erre az esetre lakik a Kócos Manóban Bátorságnyuszi és erdei barátai. Náluk van elég, bőven jut mindenkinek – néha mi is kérünk belőle, hiszen bátorságra olykor mindenkinek szüksége van. Emellett anya és apa is foghatja a kicsi kezét, akár énekelhet is (bár a zubogó víz miatt hangosabban kell, de mi örömmel vesszük).

Védő törcsi

Aki attól tart, hogy a víz a szemébe megy, annak a mi varázstörölközőnket ajánljuk a figyelmébe. Ha finoman a szeme elé tesszük, nincs sampon, ami átjutna rajta. Biztonságérzetet ad, főleg, ha kombinálva van valamely előző tippel.

A szuperhősök márpedig köztünk járnak

Vágjuk a fokozatosságot, és itt nemcsak a frizurára gondolunk, hanem a hajmosásra is. Megvan ennek is a rendje, mint a rétesevésnek. Azonban, ha eljutottunk oda, hogy a gyerkőc alávetette magát a mosásnak, nagyon megdicsérjük eme hőstettéért.

Számukra – és számunkra is – ez igen nagy dolog. Legyőzni a félelmét valóban hőstett. Szuperhős tett! Azért bevalljuk, olykor még mi is halljuk a mosást túlélő megkönnyebbülésének lezúduló köveit. Ezen felbuzdulva pedig, hogy haja szála sem görbült, már nem fog mitől tartani. Így válik a Kócos Manós fejmosás a gyerekek és szülők kedvencévé is. Nálunk sem könnyektől, sem zuhanytól nem lesz nedves gyermek arc.

S ezután mindig kérni is fogja a hajmosást, mert…

…a mi csigabigánkban még soha senkinek nem folyt bele a szemébe a víz vagy a sampon. Soha! Senkinek!

Különleges ajánlat, csak Nektek!

A téma apropójából pedig különleges kedvezménnyel szeretnénk kedveskedni nektek:

5 alkalmas hajmosós bérlet vásárlása esetén egy Meggyvarázs babasampon vagy egy Gyógyfű nektár gyereksampon az ajándékunk. 

A bérlet személyesen a szalonban vagy online is megvásárolható ajándékutalvány formájában ide kattintva >>

Az akció 2021. augusztus 31-ig tart.

A bérletet az első alkalom felhasználásától kezdve 8 hétig lehet igénybe venni.

Ne feledd, a Kócos az a hely, ahol

Kócos manó fodrászat hajvágás gyerekeknek szeretettel vágunk szlogen…és mosunk 🙂 

Gyerek hajmosás a Kócos Manóban samponok