Baba Hajvágás

Tudjuk, hogy sokszor még a hajmosás is kényes téma, nemhogy a baba hajvágás. Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, melyet érdemes elolvasni akár első hajvágásról, akár esetleg a többedikről van szó.

Mit érdemes tudni az első, baba hajvágás előtt állóknak, illetve a kicsik szüleinek?

Van egy ún. „hármas aranyszabályunk”: Baba hajvágásra ne gyertek éhesen, fáradtan, ellenben legyetek felkészülve!

Ha ez lesz az "ELSŐ", akkor adjuk meg a módját! Mint minden első dolog az életünkben nagyon fontos, és igen meghatározó lehet. Gondoljunk csak vissza… Hajvágásból is az első sorsdöntő lehet. Nem mindegy, hogy ki, mikor és hogyan csinálja, de sokat tehetünk azért, hogy jól fel legyen készítve a lurkó.

Mikor már tervezed a hajvágást a picurkának, akkor kezdjetek el beszélni róla az ő szintjén, a korának megfelelően. Ha már nagyobb, könnyebb dolgod van, de ha még picike, nem beszél, akkor nehezebb, mert nincs igazán visszacsatolás.

A felkészítésnek több módja is van: Megjelent a saját könyvünk, melyet csupa szívvel ajánlunk minden első hajvágás előtt álló gyerkőc szüleinek. A gyerekeknek a gyönyörűen illusztrált mese meghozhatja a kedvét a hajvágáshoz, a szülők pedig néhány oldalban összefoglalva olvashatnak jó tanácsokat, és készülhetnek fel lelkileg is - és mentálisan is erre a nagy eseményre. Ha nem laktok messze, érdemes akár személyesen is eljönni érte, ez jó alkalom lehet arra, hogy megismerkedjünk, illetve a gyerkőc felmérje a terepet. Hozzátok be egy kicsit játszani, ismerkedni. Ha utána ismerős terepre jön, már nem leszünk mi sem idegenek a számára.

A weboldalunkról vagy a facebook oldalunkról mutassatok neki képeket, videókat, hogy ez milyen nagyszerű dolog, becsücsül a kisautóba, és amíg mesét néz, észrevétlen csinos lesz a frizurája! Ráadásul utána annyit maradhat játszani, amennyit csak akar, illetve, amíg nem húz haza az ebéd, alvás vagy egyéb kötelezettség.

Ha nem tudjátok, hogy engedi-e, vagy tudjátok, hogy nem engedi a beterítő kendőt, mindenképp hozzatok magatokkal váltó pólót, akár gatyót is.

Érdemes a piciknek időpontot foglalni, ráadásul hétköznap délelőttre. A kicsik nagy része a délelőtti órákban a legkipihentebb, ezért ez az egyik legjobb napszak a hajvágásra.

Ha már van időpontotok, ajánlott előtte kb. 10-15 perccel érkezni, hogy mire a hajvágásra kerül sor, már feloldódjon. Kivétel mindig az adott nap első időpontja: tehát nyitásra akkor érdemes jönni, ha nincs már szükség "oldódási időre".

És végül, de nem utolsósorban: mi magunk is lazuljunk el! Minden gyerkőc érzi a kis radarjaival a feszültséget, ha mi magunk stresszelünk, túlizguljuk a hajvágást, akkor ők is nyűgösebben állnak hozzá. Légy laza, és szép frizurával mentek haza.

Kócos Manó

Copyright © 2020 Kócos Manó | Minden jog fenntartva
Weboldal karbantartás: Klassz honlap