Haj-jaj | Fodrászat és még egy kicsit több…

Vannak gyerekek, akik bárhová, de tényleg B-Á-R-H-O-V-Á szívesebben mennének, mint az éppen időszerű frizurászkodásra. A szülők már előre görcsölnek, ugyanis pontosan tudják, amit a soron következő fodrász még nem, hogy a gyerkőc mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy szabotálja a kötelező hajvágás minden pillanatát. Hiába váltanak fodrászt a lehető legsűrűbben, újra és újra kudarc minden próbálkozás. Hogy miben tud segíteni a Kócos Manó Családi- és Gyermek fodrászat ? Most eláruljuk!

haj-jaj hajvágás fodrászat kiemelt kép 
Mi nemhogy nem ijedünk meg a „Haj-jaj” gyerekektől, de kimondottan kihívásként éljük meg, hogy megszerettessük velük a hajvágást. Vagy legalábbis sikerüljön annyira megbarátkozniuk a helyzettel, hogy ne akarjanak egyből hátraarccal kifordulni a szalonból.

Lassan, de biztosan

Úgy gondoljuk – és tapasztaljuk is -, minden gyerekhez létezik egy út. Persze van, amit benőtt a bozót, de majd mi utat vágunk benne, és kitisztítjuk azt a kócos kis ösvényt. Aki határozott, biztos és sziklaszilárd ellenkezést mutat, nem erőltetjük. No, de ez nem azt jelenti, hogy feladnánk, vagyis elvágnánk a lehetőségek kötelét. Szeretnénk, ha idővel jókedvűen térne be hozzánk, bátran és magabiztosan. Éppen ezért csak szép lassan haladunk. A szülők segítségével, közös munkával és türelemmel el sem tudjátok képzelni, milyen magasságokig lehet eljutni. De mi most nem repülni készülünk, csak hajat vágni, úgyhogy térjünk csak vissza a földre, a Kócos Manó fodrászat berkein belülre.

Ha a bejáratnál megálljt parancsolnak gyermeked lábikói, ne aggódj. A hangos tiltakozás sem rémiszt meg bennünket, és nem is teszünk kötelezővé semmit az első alkalommal. Persze utána sem. Szalonunk gyermekbarát kialakításának köszönhetően a kicsik ijedelme hamar kíváncsiságba csap át, ahogy meglátják a vagány járgányszékeinket. Bizony, még a kislányok is szívesen próbálják ki, milyen egy igazi Kócos kocsiban ülni.

A zökkenőmentes napirend miatt érdemes előre készülni és korábban érkezni, hogy a fennakadás elkerülhető legyen, főleg, ha tudjátok, hogy gyermeketeknek több időre lesz szüksége, hogy feloldódjon.

Ritkán, de előfordul a meghiúsult hajvágás is. Emiatt nem kell aggódnod, hogy ezután nem látunk szívesen, ugyanis ilyenről szó sem lehet! Az ilyen esetre is van protokollunk, és hidd el, a türelem  hajvágást terem. Meg talán rózsát is, de mi csak a türelmet vállaljuk. Ne tévesszen meg, hogy a protokoll első hajvágásról szól, ugyanez érvényes azokra az esetekre is, mikor a gyermek nem partner a dologban. Mi csak arra kérünk, ne idegeskedj emiatt.

Kócos Manó

Mi is történik meghiúsult hajvágás esetén?

Fontosnak tartjuk a teljes körű tájékoztatást, erre mindig kiemelten figyelünk. Éppen ezért nem titkoljuk azt sem, ha a hajvágás meghiúsul, annak is van egy minimális költsége. Elsődleges célunk azonban a siker elérése, és ezért teszünk is, de az erőltetés nem a mi asztalunk, ezért előfordulhat, hogy a gyermek minden igyekezetünk ellenére továbbra is elutasító.

Semmi esetre se keseredjetek el, van, akinek nem megy elsőre a feloldódás. Az időpontjainkat tartanunk kell, de ez nem azt jelenti, hogy feladtuk. A gyerekek számára is biztonságot ad a kiszámíthatóság és az időkeret is, így vélhetően a hajvágás tényleges megvalósulására sem kell heteket várni. Az az egy biztos, hogy „Csipkerózsikányi” idővel nem kell számolnotok.

A siker nem várat magára sokáig

Kócos Manó fodrászat Galéria képVan, hogy már az első alkalommal siker koronázza törekvéseinket és a gyermek végül szívesen próbálja ki, milyen is egy Kócos Manó élmény a manószékekben. Azonban akkor sem kell elkeseredni, ha több időre van szüksége ahhoz, hogy bizalmat szavazzon nekünk. A barátságos környezetben nem tart sokáig, hogy a feszültség kíváncsisággá szelídüljön. Minket pedig maximum a pókok ijesztenek meg, nem a gyerekek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak kicsik, akik nehezebben engednek fel új helyen, új helyzetben. Tudjuk, hogy a szülők számára extra nehéz egy határozottan ellenálló gyermekkel átlépni a fodrászat küszöbét, s azt is, hogy általában az utolsó utáni pillanatig húzzák a nemkívánt szituációt. Nálunk nincs miért aggódnod, a Kócos Manóban senki nem fog szemet forgatva, rosszallóan nézni egyetlen szülőre sem. Mi a gyermeketekkel vagyunk.

Célunk, hogy a hajvágás barátságos keretek között történjen, és a gyerkőc később is szívesen térjen vissza hozzánk.

Rugalmasságunk és türelmünk végtelen, ám számunkra nagy segítséget jelent, ha az időpontot komolyan veszitek. Ez segít abban, hogy minden vendégünk elégedett lehessen a várakozási idővel és jókedvűen indulhasson tovább a dolgára. Senkit nem szeretnénk futásra késztetni időpontcsúszás miatt, edzőtermi feladatokat nem vállalunk. 😊

Eszközeink a vendégeinkhez

Fésű és olló mellé hatalmas kosár türelmünk is van. Ami pedig ennél is csodálatosabb, jut belőle mindenkinek. Szülőnek, gyereknek egyaránt. Mi pedig a munkaruhánkba rejtettük, hogy sose fogyjunk ki belőle.
Még senkinek sem árultuk el a titkot, de most kivételt teszünk:

Mikor kinyílik a fodrászat ajtaja, a belépőkre varázspor hullik, ami segít abban, hogy minden vendégünk jól érezze magát nálunk és elszálljon az idegeskedés, a feszültség, s helyére jókedv és mosoly lépjen.

Te csak lazulj el! Mindent megteszünk a boldog gyerekmosolyokért, nyugodt szülőkért, vidám hangulatért. Tégy minket próbára, magad is meg fogsz lepődni, milyen szépen alakul át az addig nyűg fodrászkodás egy vidám programmá.

Kócos manó fodrászat hajvágás gyerekeknek szeretettel vágunk szlogen