Gyakori kérdések, Hasznos Tippek

Az alábbiakban olvashatóak egy csokorban azok a gyakori kérdések, és persze válaszok, melyekkel munkánk során legtöbbször találkozunk. Ezen felül összeszedtünk olyan hasznos tippeket is, melyek segítségetekre lehetnek, akár első, akár sokadik hajvágásról is legyen szó.

Nincs életkorra vonatkozó „szabály”. Amikor úgy érzitek, hogy a picinek már a szemébe lóg a haja, vagy melegíti, vagy egyszerűen csak zavarja, akkor érdemes eljönni egy hajvágásra, igazításra.

Egyszerűen válaszolva: bármeddig.

Mivel ez egy baba-és gyermekbarát családi fodrászat, azt szoktuk mondani, hogy 0-99 éves korig ér hozzánk jönni. A kicsik, ahogy nőnek, úgy alkalmazkodunk mi is az igényeikhez a hajvágás terén is, aztán egyszer csak felnőnek, és ők hozzák majd a gyerekeiket.

Nem feltétlen kell időpontot foglalni, ám a közkedvelt időszakokban nagyon ajánljuk. Leginkább a picik miatt, hogy ne kelljen túl sokat várniuk, haza tudjanak érni ebédre, alvásra stb. A hétköznap délutánok és a szombati napok erősebbek, de pl. hétköznap délelőttönként és az ’alvás időben’ biztos, hogy jóval rövidebb a várakozási idő.

Nagyon ritkán, de van az úgy, hogy mi is azt gondoljuk, hogy kár erőltetni, mert csak rosszabb lesz a helyzet. Ebben az esetben “meghiúsulási díjat” számítunk fel, ami a mindenkori 4 év alatti hajvágás árának az 50%-a.

Igaz is, meg nem is. A puha, kócolódó babahajat, ami látványosan nem nő, azt le kell vágni, hogy növekedésnek tudjon indulni. Később, amikor már szép hajkoronája van a gyerkőcnek, (ez érvényes a felnőttekre is), akkor ez a tény már nem igaz, csupán optikailag hat dúsabbnak a hajtömeg, ha le vannak vágva az elvékonyodott hajvégek. Azokat viszont szintén érdemes időnként levágatni, ápolni.

Egyrészt nagyon sajnáljuk, hogy ilyen „szenvedésnek” vannak kitéve. Viszont minden fodrászlányunk nagyon rutinos és tapasztalt e téren is. Megvárjuk, hogy megnyugodjon a baba, eltereljük a figyelmét, persze ebben szükségünk van a szülői együttműködésre, határozottságra, és akkor folytatjuk, amikor már lehet, illetve, amikor ti mondjátok. Van olyan, hogy a hajvágás felénél fogy el a türelme, akkor pici szünetet tartunk, és ha szükséges, más pózt, helyszínt keresünk. Ha kell, játszás közben fodrászoljuk meg a kicsiket, hogy alig vegyenek észre belőle valamit.

A rossz hír, hogy sajnos mi sem vagyunk varázslók. Bár néha nagyon jó lenne! A jó hír viszont az, hogy minden gyerek kinövi egyszer, hiszen még egyetlen apukát sem láttunk sírva tiltakozni a fodrászszékben vagy a fejmosónál.

Egy kis energia befektetéssel pedig meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot. Vannak témába vágó mesekönyvek, mint akár a mienk is, a Kócos Manó kalandjai a fodrászatban. Ezeket mi csak ’Biblia’-ként emlegetjük, mert roppant sokat segítenek a kicsiknek a felkészülésben, ráhangolódásban. Sokat kell beszélgetni róla, elmesélni neki, mi fog történni. Ha tudtok, mutassatok neki fotókat a galériánkból. A legjobb, ha már van esetleg hajvágás közbeni képetek róla, és akkor azzal együtt emlékezzetek vissza, hogy „milyen jó is volt a fodrász néninél!”, meg hogy „milyen szépen levágta a hajadat!”, meg hogy „milyen vicces volt, amikor megcsikizett a végén a pamaccsal!”. Amikor már főszereplője ennek a történetnek, könnyebb elmesélni, és könnyebben rábírjuk az új alkalomra.

Igen, van egy jól felszerelt, bababarát mosdónk, pelenkázóval, hozzávalókkal (popsi törlő kendő, védőkrém, fertőtlenítő, pelenka kuka stb.), ahol kényelmesen, nyugodtan és diszkréten el tudjátok intézni a pelus cserét.

A piciknek vízpermetet fújunk a hajukra, és úgy vágjuk. Ezért szoktuk is kérni, hogy előző este mossátok meg a gyerkőc haját, mert az elfeküdt tincseket, vagy amiket a sapka lenyomott, kevésbé precízen lehet levágni. Körülbelül 4-5 éves korra tehető, amikor már a hajvágással nincsenek gondok (persze ez egyénfüggő), akkor szoktuk nekik itt, a szalonban elkezdeni a hajmosást is. Van, aki már 3 éves korra eléri ezt a határt, de van, aki csak 5-6 éves korára engedi a fodrászatban (vagy akár otthon is).

Nagyon könnyen, hiszen nálunk pont miattuk fekvő fejmosó van. A nagyobb motiválás érdekében cuki, csigabiga figura van az oldalán, hogy még vonzóbb legyen ez a művelet.

A szalonunk előtt és végig a Szilhát utcában, illetve a közeli lakótelepeken ingyenes parkolási lehetőség van. Ha nem találnátok szabad helyet az üzlet előtti részen, a tömböt megkerülve a mögöttünk lévő templom előtt általában több szabad parkoló áll rendelkezésre.

Tudtok nálunk szolgáltatásra is és termékre is ajándékutalványt vásárolni.

Igen, ha egy időben jönnek a gyerekek, testvérek, akkor minden gyerkőc után 5% kedvezményt kaptok. Kivéve, ha „Manó percek” időszakban jöttök, mert akkor mindenki 15% kedvezményben részesül.

Készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség is van, de tudtok ajándékutalvánnyal is fizetni, ha valakitől kaptatok ajándékba. Az ajándékutalvány online megvásárolható ide kattintva: kocosmano.salonic.hu/giftcards

25 kg a határ, bár inkább a magasság a döntő. Amikor a gyerekek már nem érzik magukat kényelmesen a kocsiban, szívesebben ülnek a junior székbe. Általában 7-8 éves korra tehető ez, mikor már nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kinövik a kisautókat.

Hívj minket bátran telefonon a nyitva tartási időben (06 20 50 66 818) vagy írj nekünk üzenetet a facebookon vagy e-mailen (godollo@kocosmano.hu) .

Copyright © 2020 Kócos Manó | Minden jog fenntartva
Weboldal karbantartás: Ananász design